• “Meesterapp”

  28 juni 2013 admin 0

  Onlangs heeft het Ministerie van Onderwijs een wedstrijd georganiseerd voor veelbelovende educatieve apps. Uiteraard heb ik ook GoTopo ingezonden, maar mijn verwachtingen waren vrij neutraal. Tussen de inzendingen zaten veelbelovende, leuke apps dus ik had niet verwacht dat GoTopo de hoofdprijs zou grijpen.

  Dat is ook niet gebeurd: GoTopo zat niet bij de genomineerde apps voor de ‘finale’. De winnaar, Bru-taal, heeft verdiend gewonnen. Echter, tot mijn grote verbazing, heeft een directe concurrent van GoTopo de tweede prijs gegrepen.

  Het gaat om ‘Topo Nederland’. Een leuk spel, gericht op kinderen, waarbij je door middel van een vliegtuigje de juiste plaatsen moet opzoeken. Dit aspect is vrij uniek en de app-bouwer doet het dan ook goed op de markt.

  Nou is het vrij makkelijk om een concurrent af te kraken, maar toch snap ik het niet. De app beperkt zich alleen tot Nederland en is niet gratis.
  Vrije vraagstellingen zoals in GoTopo zijn niet mogelijk en de mogelijkheden van Topo Nederland worden binnenkort aan GoTopo toegevoegd als onderdeel.

  Ik heb mijn vraagtekens bij de procedures die er zijn gevolgd bij het nomineren van de finalekandidaten. Er is in mijn optiek niet gekeken naar de volledigheid van de apps, de kosten en de toekomstmogelijkheden.

  Als de bedoeling van het OCW was om beginnende app-bouwers te stimuleren, hebben ze daarin gefaald.

  Toch laat ik mij niet tegenhouden om GoTopo uit te breiden. Dan maar met eigen middelen, in plaats van het prijzengeld van het OCW. Vandaag ga ik Afrika implementeren. Voor de gebruikers van Topo Nederland: Afrika ligt ergens onder Maastricht. Probeer daar je vliegtuigje maar eens heen te vliegen…

  FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

  Categories: Geen categorie

  Tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *