• Active

  De Acticomm

  De Acticomm is een robuust verrijdbaar meubel met een ingebouwde onderhoudsarme computer, speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. Het systeem is voorzien van een stevige touchscreenmonitor.

  De Acticomm

  De Acticomm

  De destijds geïnstalleerde software was flink verouderd en nauwelijks aanpasbaar. FreeLensing heeft in goede samenwerking met Maarten Pels – de ontwikkelaar van de Acticomm – nieuwe software ontwikkeld.

  Active

  De nieuwe software genaamd ‘Active’ gaat bij het starten van de computer gelijk fullscreen zodat de Windowsinterface afgeschermd is. Het programma is Nederlandstalig, aanpasbaar en gebruikersvriendelijk. Men kan activiteiten kiezen door middel van blokken:

  Active

  Active

  De blokken zijn aan te passen qua kleur, titel en grootte. Het is voor begeleiders zeer eenvoudig om een nieuw blok toe te voegen via het setup-scherm, welke met een toetsencombinatie is op te roepen. Nieuwe foto’s, video’s, geluiden en spellen kunnen zeer eenvoudig worden toegevoegd.

  Apps en spellen

  FreeLensing heeft ook enkele apps en spellen ontwikkeld welke in Active zijn geïmplementeerd, waaronder een aantal spellen die de motoriek van de gebruiker op een uitdagende manier kunnen trainen.

  piano

  piano

  memoryspel

  memoryspel

  fotoboek

  fotoboek

  Active is ontwikkeld in Flash en Flash Builder en draait onder Adobe AIR.

  Meer informatie?

  Voor meer informatie over dit systeem kunt u terecht op de website van Acticomm: www.acticomm.nl